Vysílací studio: 48 512 12 12
Dopravní linka: 800 900 952
AVRIL LAVIGNE - What The Hell
Playlist
AVRIL LAVIGNE
What The Hell
Právě vysílá:
Jana Němečková
Odpoledne s Hitrádiem Contact

Festival pro všechny milovníky mušlí je zpět!

Festival pro všechny milovníky mušlí je zpět!
Datum: 12. 9. 2024
Autor: Alena Špergová

Již brzy se mohou milovníci dobrého a zdravého jídla těšit na šestý ročník populárního gastro festivalu, Czech Mussel Week, který se letos bude konat od 16. do 22. září.

Festival opět přinese nespočet pokrmů z mušlí do více než 200 restaurací a to nejen v Praze, ale i v dalších velkých městech po celé České republice. Jak na to? Stačí si stáhnout voucher na 1+1 porci zdarma na stránkách czechmusselweek.cz a vyrazit do některé z partnerských restaurací, které se festivalu účastní.

Cílem Czech Mussel Weeku je ukázat, že mušle nejsou luxusním zbožím, ale chutnou, výživnou a zdraví prospěšnou součástí každodenní stravy. “Snažíme se zlepšit zdravé stravovací návyky i zde v Česku, kde podobné produkty nebyly dříve běžně dostupné. Czech Mussel Week se stal za posledních pět let velmi populárním. I letos chceme ukázat, že mušle mohou být častou součástí běžného jídelníčku, ” říká Pierre-Manuel Boels, CEO společnosti HOPI CEE Fish HUB, která festival pořádá.

50263406687_e912f7f577_o

200+ restaurací, 100+ kulinářských zážitků

Návštěvníkům budeme servírovat čerstvé mušle z Nizozemska, které jsou považovány za nejlepší na světě, '' dodává pan Boels. Tento ročník Czech Mussel Weeku plánuje zapojit až 200 podniků po celém České republice, od luxusních restaurací po bistra, nabízející něco pro každého. Letošní návštěvníci se mohou těšit na různé způsoby přípravy mušlí, od tradičních receptů po exotické varianty.

PREM-dishes-11

Slávky: superpotraviny, které chutnají

Mušle jsou výjimečně zdravé, plné bílkovin, železa a vitamínů. Obsahují omega-3 mastné kyseliny, vitamíny A a B12, selen, jód a zinek. Tyto látky zlepšují funkci mozku, regulují hormony štítné žlázy a posilují imunitní systém. V roce 2019, kdy festival začal se snědlo 35 tisíc porcí. V minulém, již pátém ročníku tohoto festivalu, tento počet vzrost na úctyhodných 70 tisíc porcí. Tento rok organizátoři plánují přivézt 32 tun, což je 80 tisíc porcí! Festival se postupně rozšiřuje i do měst jako Karlovy Vary, Plzeň, Brno, České Budějovice, Olomouc, Hradec Králové a další.

Čerstvost jako u moře

Slávky dorazí do Prahy již 18 hodin po výlovu, zcela očištěné, ale stále živé. Díky této rychlé dopravě je zaručena jejich čerstvost a kvalita, jako byste si je objednali přímo u moře.

Stahování voucherů

Tento rok plánuje organizátor umožnit stahování voucherů již minimálně 1 měsíc před akcí. , , Na systému stahování voucherů jsme si dali hodně práce, '' říká organizátorka festivalu Len Le Feuvre. , ‚Je velmi těžké najít systém, který bude vyhovovat všem, ale snažíme se o to. Do teď jsme umožnovali, aby stahování voucherů bylo zdarma. Tento rok budeme ale vybírat zálohu na každém voucheru. Víme, že náš festival miluje spousta lidí a těší se na něj celý rok. Bohužel je ale stále dost i těch hostů, kteří stahují vouchery, které nevyužijí a rezervaci v restauraci nezruší. Chápeme, že se může stát, že se plány mění a někdo nemůže přijít. To ale následně způsobuje velké problémy restauraci, jak s potravinou, která má celkem krátkou dobu spotřeby, tak s organizací jejich rezervací a pak odmítají hosty, kteří by rádi přišli. Tento nový systém má za cíl zajistit kvalitnější informace pro partnerské restaurace a zároveň zajístit kapacitu pro hosty, kteří do restaurace opravdu chtějí a mohou přijít. Ale nebojte, rezervace bude možné měnit i rušit do dne před rezervací. Víme, že je to velká změna, ale chceme zajistit kvalitu jak pro hosty, tak pro restaurace, '' vysvětluje Len Le Feuvre.

Nechte se unést chutí moře během Czech Mussel Weeku 2024 a vyzkoušejte zdravé, chutné a čerstvé slávky v některé z partnerských restaurací po celé České republice. Více informací a možnost stažení voucheru naleznete na czechmusselweek.cz. Připojte se k nám a zažijte pravý kulinářský zážitek!